Konzumná zrelosť: 2. čerešňový týždeň (8.6. - 18.6.)
Úroda: 2. čerešňový týždeň (8.6. - 18.6.)
Tvar plodu: stredný až väčší, široko srdcovitý
Farba plodu: tmavo červená
Dužina: stredne tuhá, svetlo červená, so svetlým žilkovaním
Použitie: vhodná predovšetkým pre priamy konzum
Opeľovače: Karešova, Kaštánka, Rivan, Vega, Hedelfingenská, Van, Horka a ďalšie bežné odrody čerešní, inkompatibilita v opelenie nie je známa
Rast: veľmi bujný, koruna širšia
Odroda vyšľachtená vo Francúzsku ako náhodný semenáč. Plody čerešne Burlat sú stredné až väčšie, široko srdcovité, šupka je pevná, lesklá, tmavočervená. Dužina je stredne tuhá až tuhšia, svetlo červená, v plnej zrelosti červená so svetlým žilkovaním, navinule sladká, aromatická. Dozrieva v druhom čerešňovom týždni od 8.6. - 18.6. Plodnosť je skorá, stredná, pravidelná. Odolnosť je nízka proti pukaniu plodov a stredná proti mrazu v kvete. Vhodnými opeľovačmi sú odrody Karešova, Kaštánka, Rivan, Vega, Hedelfingenská, Van, Horka a ďalšie bežné odrody čerešní, inkompatibilita v opelenie nie je známa. Odroda je vhodná do všetkých polôh.